Новини

Search Our Site

Тези съвети ще ви помогнат да похарчите възможно най-малко време и усилия за почистване на прозорците. Просто изберете правилните инструменти, детергенти и точното време.
Изберете подходящо време за почистване.

Най-добре е да се мият прозорците в облачно време или по време на деня, когато слънчевите лъчи още или вече не падат върху стъклото. В противен случай ще трябва да се борите доста време: препарата изсъхва бързо под влиянието на слънчевите лъчи, оставяйки следи.

Друго важно условие: прозорците да се мият поне два пъти годишно. В противен случай тази процедура ще се превърне в дълго и скучно изстъргване на мръсотия.

Запасете със специални инструменти.

Моп за прозорци 


Специалните мопове са много по-ефективни от малките гъби и парцали. Като правило, те са оборудвани с накрайник от микрофибър или пяна и гумен скрепер - повече и не е необходимо. Благодарение на дългата дръжка е особено удобно да се измиват големи прозорци, въпреки че има и четки с къси дръжки.Използването на МОПа е лесно. С помощта на парцалена накрайник нанесете върху стъклото разтвор с почистващо средство. Ако сте избрали силно разпенващ агент, изплакнете и притиснете накрайника и отново преминете през стъклото, за да отстраните излишната пяна.

Използвайте гумен скрепер, за да отстраните водата от горния ъгъл на прозореца. Почистете следващата секция, като скрапвате малко върху чиста повърхност. Когато стигнете докрая/дъното на стъклото, избършете скрепера със суха кърпа (по-добре е микрофибърът).

Накрая ще трябва само да почистите водата, натрупана долу, на перваза с парцал.

В някои случаи конфигурацията на тампона ви позволява да използвате две дюзи едновременно.

Магнитна четка 


Тази четка работи с помощта на магнити и ви позволява едновременно измиване на прозореца от двете страни. Магнитите в четките са с различен капацитет, някои дори могат да почистят двойните стъклопакети.


Как да работите с магнитното устройството, показано в този видеоклип.

Някои модели нямат подвижна микрофибърна дюза за полиране на стъкла. В този случай, за да се справите, ще трябва да почистите прозореца няколко пъти.


Робот за почистване на прозорци


Гениално устройство, което ще направи абсолютно всичко за вас. Самият робот почиства, полира и се движи по стъкло. Някои модели работят на принципа на магнитните четки и отстраняват замърсяванията от двете страни. Други са оборудвани с вакуумна помпа, благодарение на която са прикрепени към вертикалните повърхности, за съжаление само от едната страна на стъклопакета.

Единственият недостатък на такива роботи е цената. Разбира се, те са много по-скъпи от всички други устройства.


Използвайте различни продукти за различни замърсители.

Можете да си купите специален препарат за почистване на стъкла или да го направите сами. Основното нещо, което трябва да запомните: колкото повече пяна, толкова повече бърсане. Затова, ако прозорците не са твърде мръсни, използвайте почистващ разтвор без сапун.

Ето една проста рецепта:


    1,5 чаши вода;

    1,5 супени лъжици оцет;

    1,5 супени лъжици алкохол (или 3 супени лъжици водка);

    3 капки етерично масло от мента /или каквото си харесвате/.

Разтворът се нанася с пулверизатор и незабавно се избърсва със суха кърпа. Оцетът и алкохолът ще почистят добре и екологично и няма да оставят следи, а етеричното масло ще освежи въздуха. Между другото, можете да се приготвите подобно разтвор и без алкохол, но тогава количеството на оцета ще трябва да се увеличи.


За по-сериозни замърсявания използвайте сапунен разтвор. Лесно е да се направи, разтваряйки 3-4 супени лъжици почистващ препарат за миене в 2 литра топла вода.

За да премахнете черната или сивата плесен от рамките, третирайте я със смес от 1 литър вода, 60 ml хлорна белина и 30 g перилен препарат. Не забравяйте да го направите с ръкавици! Оставете разтвора за 10 минути и след това изплакнете обилно с чиста вода.

Ако всички тези начини изглеждат дълги, сложни и неподходящи за вас, просто се свържете с нас. За относително малко пари ръцете на другите ще направят всичко за вас.


ОКОНЧАТЕЛНАТА ЦЕНА СЕ ОПРЕДЕЛЯ СЛЕД ОГЛЕД ВЪВ ВСЕКИ КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ

Обади се